MASO
Hovězí maso
Nabízíme kvalitní hovězí maso, které pochází z mladých býků
a jaloviček do věku 24 měsíců. Zvířata se celoročně pasou na místních loukách a jsou krmena přirozenými krmivy z vlastní produkce, což má pozitivní vliv na zdraví zvířat a tím nepochybně také kvalitu jejich masa.
Dalším důležitým krokem je rychlá a bezstresová porážka, která je prováděna na našich vlastních jatkách, následně je maso porcováno v naší bourárně.
Maso prodáváme rozbourané na jednotlivé části, ale také si
u nás můžete objednat různě velké balíčky (5 kg, 10 kg), které obsahují kombinaci předního a zadního masa. Na objednávku nabízíme také čtvrtě.
Vaši objednávku potvrdíme co nejdříve.
Doporučení pro kulinářskou úpravu:
- Svíčková: nejjemnější maso, používá se na pravý škrábaný tatarský biftek, vysoké steaky, medailonky
- Kýta: pečení, dušení, plátky
- Roštěnec: pečení, dušení, steaky
- Plec: pečení, dušení, vaření
- Kulatá plec: na dušení, rychlé opékání v celku, na ragú nebo medailonky
- Žebro, hrudí: vaření, vývar na polévku
- Krk: dušení, vaření, mletí
- Kližka: guláš, ostatní omáčky i na pomalé pečení
- Pupek: vaření, vývar na polévku
Vepřové maso
V současné chvíli nejsme schopni pokrývat vaši poptávku z vlastních zdrojů, proto u nás v krámku najdete vepřové maso, které pro vás nakupujeme od českých farmářů.
Vaši objednávku potvrdíme co nejdříve.